Incendii şi animale salvate, printre intervenţiile pompierilor doljeni în weekend

Joi, 08 Iulie 2021Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Incendii si animale salvate  printre interventiile pompierilor doljeni in weekend | imaginea 1 Într-un interval de 48 de ore, 2 - 4 iulie a.c., echipajele de pompieri din mai multe subunități au fost solicitate pentru localizarea și lichidarea a 9 incendii de vegetație uscată, miriște și mărăciniș pe raza localităților Craiova - cartier Rovine 2, Cârcea, Cârna, Valea Stanciului - sat Grecești, Işalniţa, Beharca, Moțăței - sat Moțăței Gară, Podari și Breasta.

Echipaje din cadrul Detașamentul 2 Pompieri Craiova, Secția de Pompieri Segarcea (2 incendii), Secția de Pompieri Craiova (3 incendii), Secția de Pompieri Băilești, Detașamentul 1 Pompieri Craiova (2 incendii) au participat la misiuni de stingere a incendiilor. În urma incendiilor au ars aproximativ 11 ha. Cauza probabilă de izbucnire a acestora a fost focul deschis în spații deschise.

Pe lângă aceste incendii, pompierii doljeni au participat la localizarea și lichidarea a 3 incendii de cultură de grâu, pe raza localităților Galicea Mare, Moțăței - sat Moțăței Gară și Segarcea.

Intervenția promptă a salvatorilor a făcut ca suprafețele mistuite de flăcări să fie cât mai mici, suprafața totală căzută pradă flăcărilor fiind de 5 ha grâu în cele 3 incendii. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită de comandantul intervenției ca fiind focul deschis în spații deschise.

Tot în weekend, echipajele de pompieri doljene au participat și la salvarea a patru feline din diferite medii, operațiunile de salvare au decurs fără probleme. După finalizarea acțiunilor, acestea ajungând la cei care au sunat, care le-au oferit hrană și îngrijire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.