Incendiile de vegetaţie uscată iau amploare în judeţul Timiş

Vineri, 16 Iulie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Incendiile de vegetatie uscata iau amploare in judetul Timis | imaginea 1 53 de intervenții la incendii de miriște și vegetație uscată în primele 11 zile ale lunii iulie. Temperaturile crescute înregistrate în ultima perioadă au favorizat creșterea numărului de incendii de vegetație uscată. În urma celor 53 de incendii la care au fost solicitați să intervină pompierii timișeni, au fost afectate peste 130 de hectare de miriște și vegetație uscată.

În multe cazuri, incendiile s-au extins și la culturile agricole, afectând peste 50 de hectare de grâu, 7 hectare de secară și 5 hectare de orz. De asemenea, au mai fost afectați de incendii mai mulți copaci și pomi fructiferi, baloți de fân și butuci de viță de vie.

Pe lângă aceste pagube financiare suferite de fermieri, incendiile de vegetație și miriști sunt foarte dăunătoare mediului, deoarece determină poluarea aerului prin fumul rezultat, sărăceşte solul de materie organică, iar microfauna solului este distrusă. De asemenea, arderea miriștilor omoară zeci de animale anual și distruge habitatul natural al acestora.

𝐅𝐢𝐢 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥! 𝐒𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐒𝐓𝐎𝐏 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐚̆!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.