Întotdeauna salvatori - Respect, Plt. adj. Streza Marius și Plt. maj. Viziteu Alin!

Duminică, 04 Iulie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Intotdeauna salvatori  Respect Plt adj Streza Marius si Plt maj Viziteu Alin | imaginea 1 Doi pompieri militari sibieni, Plutonier major Viziteu Alin, comandant echipaj de peste 10 ani în cadrul Detașamentului Sibiu, și Plutonier adjutant Streza Marius Iulian, comandant de echipaj in cadrul Punctului de lucru Avrig, aflați în afara programului de lucru, au intervenit în primele momente la două situații de urgență, un accident auto și un incendiu manifestat la un microbuz în imediata vecinătate a unui supermarket din localitatea Șelimbăr.

”În timp ce conduceam, între localitățile Cornățel și Hosman, am auzit un zgomot asurzitor. Parcă intuitiv mi-am aruncat privirea înainte pentru a identifica ce se intâmplase…”, povestește Plt. maj. Viziteu Alin, care a observat că se produsese un accident rutier.

În acel moment, Alin a pătruns în zona afectată. Cu calm și perspicacitate, a acționat prompt, evaluând situația existentă și victimele aflate la fața locului, concomitent cu apelul la numărul de urgență 112. După ce s-a asigurat că nu există niciun risc, principala sa preocupare a fost o persoană încarcerată între fiarele constorionate ale microbuzului implicat în accident.

S-a bucurat insă nespuns că bărbatul era conștient și cooperant, astfel că a putut comunica cu acesta, asigurându-i toate măsurile de siguranță, până la sosirea colegilor, participând apoi activ la descarcerarea lui.

Povestea Plutonierului adjutant Streza Marius Iulian începe în dimineața în care se îndrepta spre serviciu (Punctul de lucru Avrig). Atunci a observat de departe, în parcarea unui supermarket din localitatea Șelimbăr, fum dens și o flacără imensă.

Fără a ezita o clipă, acesta a gonit spre locul respectiv și a intervenit prompt cu stingătoare și un hidrant al supermarket-ului pentru stingerea incendiului și astfel înlăturarea pericolului de extindere la supermarket ceea ce putea genera o tragedie.

Reprezentanţii ISU Sibiu sunt mândri de modul de reacție și curajul demonstrat de colegii lor și, cu toate că modestia și simplitatea îi caracterizează, s-a aflat de faptele lor și îi felicită cu sinceritate și respect.

Intotdeauna salvatori  Respect Plt adj Streza Marius si Plt maj Viziteu Alin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.