Multiple intervenţii ale pompierilor covăsneni în urma fenomenelor meteo periculoase

Miercuri, 07 Iulie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Multiple interventii ale pompierilor covasneni in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 Fenomenele meteorologice periculoase prognozate de codul portocaliu emis pentru județul Covasna au generat întreruperi temporare în alimentarea cu energie electrică, fiind afectate un număr de 10 localități, iar pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs de un trăsnet la o șură din localitatea Lisnău și pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Zăbala.

Echipe de intervenţie, alcătuite din 16 de pompieri specializaţi în stingere şi prim ajutor, din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ozun au acţionat cu 3 maşini cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD la incendiul produs la o şură din localitatea Lisnău.

Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului şi a podului pe suprafaţă de circa 80 mp şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi.

Ploaia torenţială, din noaptea de miercuri spre joi, 1 iulie a.c., a generat inundarea a peste 40 de curţi, subsoluri şi fântâni din localitatea Zăbala. Evacuarea apei s-a realizat de pompieri militari şi voluntari din cadrul Secţiei Târgu Secuiesc şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zăbala, cu ajutorul motopompelor.

Multiple interventii ale pompierilor covasneni in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.