O nouă zi dificilă pentru pompierii din Constanța - Incendiu la o fabrică

Joi, 08 Iulie 2021Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

O noua zi dificila pentru pompierii din Constanta   Incendiu la o fabrica | imaginea 1 Un apel la 112 a anunțat sâmbătă, 3 iulie a.c., o nouă intervenție dificilă pentru pompierii din cadrul ISU Constanța, de data aceasta, într-o fabrică, aflată în zona industrială a orașului. Când echipajele au sosit la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp.

Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de aproximativ 37,5 tone pastă de aluminiu, acționându-se mai apoi în vederea localizării și lichidării incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi, unde au mai fost câteva focare izolate asupra cărora s-a acționat cu nisip.

După câteva ore, incendiul a fost declarat lichidat, iar pompierii militari au acționat în continuare în vederea înlăturării efectelor. La misiunea de stingere au intervenit 49 de pompieri, cu 9 autospeciale de stingere, 1 autospecială CBRN, 2 autoscări, 3 ambulanţe SMURD și 4 ambulanţe ale Serviciului Județean de Ambulanţă.

Totodată, în sprijinul echipajelor de pompieri au intervenit și 10 servanți, cu 2 autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situatii de urgenţă. În scop preventiv, pentru protecția populației aflată în proximitate, a fost transmis mesaj RO-Alert.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.