Ore întregi de luptă cu flăcările la un incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer

Sâmbătă, 31 Iulie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Ore intregi de lupta cu flacarile la un incendiu de vegetatie uscata si gunoi menajer | imaginea 1 Șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au acționat, de luni seară până târziu în noapte, 26 iulie a.c., pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer, în localitatea Dobreni.

Intervenția a fost una dificilă, fiind vorba despre mai multe focare, pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. În aceeași localitate, s-a mai intervenit și în jurul prânzului, când au ars aproximativ 5.000 mp de miriște și gunoi menajer. Datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate solariile din vecinătate și un lan de porumb.

Tot luni, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești au acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în localitatea Gorneni. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.

Pompierii fac apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele oamenilor, dar și viața cetățenilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.