Proiectil exploziv, descoperit pe malul râului Ialomița

Vineri, 16 Iulie 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Proiectil exploziv  descoperit pe malul raului Ialomita | imaginea 1 Duminică, 11 iulie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Basarab I” al județului Dâmbovița a intervenit pentru asanarea terenului, pe malul râului Ialomița de pe raza comunei Dobra.

Un cetățean a anunțat autoritățile, după ce a observat un element de muniție pe malul apei, vizibil după eroziunea unui dig. La locul indicat, echipa pirotehnică a identificat un proiectil exploziv de 130 mm.

În urma efectuării operațiunilor de cercetare și detectare, nu au fost identificate alte elemente de muniții. Proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, pompierii recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă:

  • anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmbovița;
  • nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
  • nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
  • nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente;
  • supravegheați muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit elementele respective.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.