Respect, Plutonier major Silviu Munteanu şi Sergent major Alexandru Amza!

Duminică, 04 Iulie 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Plutonier major Silviu Munteanu si Sergent major Alexandru Amza | imaginea 1 Ei sunt eroii zilei! Au reuşit să extragă, în viaţă, printr-un spaţiu extrem de îngust, o victimă prăbuşită de la aproximativ 10 metri înălţime, într-un siloz al exploatării miniere Vulcan.

Este vorba despre Plutonierul major Silviu Munteanu şi Sergentul major Alexandru Amza. Felicitări celor doi colegi care, împreună cu echipajele aflate la locul evenimentului, au reuşit să salveze, luni, 28 iunie a.c., o viaţă. Reprezentanţii ISU Hunedoara le adresează mulţumiri pentru curajul şi profesionalismul lor!

Acţiune a pompierilor petroşăneni pentru salvarea unui bărbat căzut de la înălţime într-un siloz al preparaţiei miniere Coroieşti - Vulcan. Bărbatul s-a prăbuşit în gol aproximativ 10 metri, accesul cel mai rapid al salvatorilor la victimă fiind posibil doar printr-o galerie de aerisire care comunica cu baza silozului.

Pompierii au reuşit să ajungă la rănit, pe această cale, i-au montat un guler cervical şi l-au extras cu ajutorul unei tărgi lopată. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, conştient dar în stare de şoc, care acuza dureri toracice, a fost preluat de un echipaj SAJ şi transportat la UPU Petroşani.

Soţia bărbatului rănit a suferit un atac de panică, fiind asistată de pompierii paramedici. În această operaţiune au fost implicate 2 echipaje ale Detaşamentului Petroşani, cu o autospecială mixtă dotată cu echipamente performante de descarcerare şi iluminat şi o ambulanţă SMURD.

Din primele date se pare că nu este vorba despre un accident de muncă. Având în vedere mediul ostil în care s-a petrecut evenimentul, a fost alertată şi echipa de alpinişti a I.S.U. Hunedoara şi un echipaj al Salvamont Hunedoara.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.