Scăldatul în locuri nepermise a mai produs o tragedie

Miercuri, 07 Iulie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Scaldatul in locuri nepermise a mai produs o tragedie | imaginea 1 Miercuri seara, 30 iunie a.c., echipaje din cadrul Punctului de Lucru Sărmășag și ale Detașamentului Zalău au fost solicitate să intervină pentru a căuta o persoană (un copil) dispărută în Balta Carieră Bobota 2 din localitatea Sărmășag.

Din informațiile primite de la martorii de la fața locului, se pare că un copil de aproximativ 14 de ani a sărit de pe dig în apă și nu a mai ieșit la mal. Pompierii au intervenit în misiunea de căutare cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție în mediul acvatic aflate în dotare, inclusiv o barcă cu sonar.

După aproximativ două ore și jumătate, victima a fost găsită, extrasă și predată echipajului medical de la fața locului care a declarat decesul acesteia.

Pompierii sălăjeni trag un semnal de alarmă și reamintesc că acest incident este al treilea petrecut în decurs de numai o săptămână, în care și-au mai pierdut viața un bărbat de aproximativ 39 de ani, în lacul de acumulare Vârșolț, și un adolescent de aproximativ 17 ani în lacul Somoșa.

Pentru evitarea producerii unei tragedii, pompierii sălăjeni vă recomandă următoarele măsuri de prevenire:

  • cetăţenii vor frecventa doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;
  • vor evita scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vor încerca acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu se vor aventura în apă în stare de ebrietate;
  • vor evita scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.

În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis. Părinţii vor supraveghea permanent copiii aflaţi în apă sau în apropierea acesteia.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.