Sute de hectare în flăcări - 58 de incendii de vegetaţie în judeţul Dolj

Luni, 19 Iulie 2021Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Sute de hectare in flacari   58 de incendii de vegetatie in judetul Dolj | imaginea 1 Suntem în plină campanie de recoltare a cerealelor. Aceasta presupune desfăşurarea unor activităţi care vizează recoltarea, transportul şi depozitarea atât a produselor agricole, cât şi a paielor.

În ultimele 5 zile, echipaje de pompieri din subunitățile de intervenție ale ISU Dolj au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea a 58 de incendii. În urma acestora au ars cca. 224 ha vegetație uscată, cca. 80 ha cultură de grâu și aprox. 5 tone plante furajere la nivelul județului Dolj.

Această perioadă din an aduce o creștere semnificativă a numărului de incendii de vegetație uscată, în urma desfăşurării acestor activităţi cu specific agricol, dacă nu sunt respectate regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor, atât pe timpul recoltării, cât şi după recoltarea cerealelor păioase.

Incendiile produse în urma desfăşurării acestor activităţi pot avea efecte dezastruoase asupra mediului înconjurător, asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Sute de hectare in flacari   58 de incendii de vegetatie in judetul Dolj | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.