Tânără dispărută în apele râului Olt

Marți, 13 Iulie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Tanara disparuta in apele raului Olt | imaginea 1 Nu vă puneți viața în pericol! Scăldatul în locurile neamenajate este periculos!

Vineri după-amiază, 9 iulie a.c., la ora 17.37, pompierii militari teleormăneni au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de dispariția unei tinere, de aproximativ 18 ani, în apele râului Olt, pe raza localității Islaz.

Pentru căutarea acesteia, la fața locului au ajuns imediat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele și Alexandria, cu două bărci de salvare, un echipaj de scafandri și un echipaj SMURD, iar din cadrul SAJ Teleorman o ambulanță cu medic.

După aproximativ două ore, tânăra a fost găsită de scafandri, scoasă la mal și predată echipajelor medicale care au început imediat protocolul de resuscitare. Din nefericire, acestea nu au avut niciun succes, echipajul medical SAJ Teleorman declarând decesul. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

POMPIERII VĂ RECOMANDĂ…Pentru evitarea producerii unor tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor:

  • supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia;
  • scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;
  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave.

Orice situație care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.