Tragedie pe Braţul Borcea al Dunării - Un autoturism a căzut în apă

Miercuri, 07 Iulie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Tragedie pe Bratul Borcea al Dunarii   Un autoturism a cazut in apa | imaginea 1 Prin apel la 112, în cursul dimineții de sâmbătă, 3 iulie a.c., în jurul orei 03.35, salvatorii de la Stația de Pompieri Fetești au fost alertați că, în Brațul Borcea al Dunării, pe raza comunei Bordușani, un autoturism a căzut în apă.

În interiorul mașinii se aflau 3 bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani, dintre care un bărbat de 38 de ani s-a autoevacuat, iar ceilalți 2 au rămas captivi în interior. Bărbatul a fost cel care a alertat echipele de căutare-salvare și, în cel mai scurt timp, au plecat spre locul evenimentului două echipaje de salvatori cu o autospecială și o barcă, aceștia executând misiuni de monitorizare.

La locul evenimentului a venit în sprijin și un echipaj al SAJ Ialomița care a acordat primul ajutor medical bărbatului, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești. Salvatorii au început căutările de la prima oră a dimineții, cu o barcă pneumatică. În sprijin, la locul intervenției, s-a aflat și un echipaj de scafandri militari din cadrul ISU București-Ilfov.

În jurul orei 10:20, mașina a fost localizată, după care și cele două persoane care au rămas blocate în autoturismul căzut în apă au fost găsite și scoase la suprafață, dar, din păcate, au fost declarate decedate de către echipajul SAJ Ialomița, venit în sprijin la locul intervenției.

Misiunea a fost coordonată de primul adjunct al inspectoratului, domnul Colonel Lică Florian, și s-a terminat la ora 14:00, când forțele s-au întors la bază.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.