Trei zile de foc pentru pompierii militari teleormăneni – 27 de incendii

Sâmbătă, 31 Iulie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Trei zile de foc pentru pompierii militari teleormaneni   27 de incendii | imaginea 1 Într-un interval de 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 80 de evenimente.

  • 45 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, cu un autoturism intrat într-un stâlp, în urma căruia au rezultat două victime, conștiente și cooperante, neîncarcerate, preluate de echipajele medicale SAJ și SMURD. La acest eveniment, pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, iar polițiștii au preluat cazul pentru cercetări.
  • 27 de incendii, dintre care două izbucnite la autoturismele unor cetățeni, pe raza municipiului Alexandria (centura ocolitoare) și în comuna Valea Poștei, un incendiu la o casă de locuit din municipiul Roșiorii de Vede, unul la o anexă gospodărească din localitatea Smârdioasa, un incendiu de furaje (baloți și căpițe cu fân) la Brânceni, două incendii la cablurile unor stâlpi de electricitate din Plosca și Alexandria.

De asemenea, 20 de incendii de vegetație uscată și miriște, izbucnite pe raza localităților Viișoara, Mereni, Nenciulești, Videle, Turnu Măgurele, Uda Clocociov, Buzescu, Măldăeni, Brânceni, Bujoreni, Plosca, Roșiorii de Vede, Alexandria și Poroschia, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din imediata apropiere, precum și de producere a unor accidente rutiere pe drumurile naționale și județene din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea.

Din fericire, toate aceste incendii au fost stinse de pompierii militari teleormăneni, cu autospecialele de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, înainte de a fi produse pagube materiale importante ori victime omenești.

  • 2 alte misiuni (o deblocare a unei uși de acces în locuință și o salvare de animal);
  • 5 activități de informare a cetățenilor cu privire la interzicerea arderii vegetației uscate de pe terenurile agricole/pajiștile permanente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.