Un TIR cu 180 de porci s-a răsturnat în afara părții carosabile

Sâmbătă, 31 Iulie 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Un TIR cu 180 de porci s a rasturnat in afara partii carosabile | imaginea 1 O altă intervenție a pompierilor călărășeni ca urmare a unui accident de circulație!

Luni dimineață, 26 iulie a.c., în jurul orei 6:30, pompierii călărășeni au fost solicitați să intervină în urma producerii unui accident de circulație ce a avut loc pe breteaua A2 la kilometrul 105 în localitatea Drajna, unde un autotren ce transporta 180 capete porcine vii s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului, circulația nu a fost blocată, iar pentru gestionarea situației, forțele de intervenție din cadrul ISU Călărași s-au deplasat cu un echipaj SMURD și o autospecială pentru descarcerare.

La locul intervenției s-a constatat că conducătorul autotrenului ieșise din cabină și se afla în afara oricărui pericol, fiind evaluat medical de către echipajul SMURD, iar porcii se aflau în compartimente speciale.

S-a luat măsura de evacuare a animalelor rămase captive în urma accidentului şi solicitarea, din partea transportatorului, a unei autoutilitare în vederea preluării animalelor.

După aproximativ 2 ore de la producerea evenimentului, a sosit la fața locului autoutilitara solicitată și s-au demarat operațiunile de mutare a animalelor din autotrenul răsturnat şi de transferare a celor vii. La finalul misiunii, din păcate, mai mult de jumătate din numărul total de porci aflați în compartimentele autotrenului au decedat în urma răsturnării.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.