Un incendiu, două accidente rutiere, două misiuni pirotehnice şi salvare de animale

Joi, 08 Iulie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un incendiu  doua accidente rutiere  doua misiuni pirotehnice si salvare de animale | imaginea 1 Într-un interval de 72 de ore, 2 - 4 iulie a.c., pompierii mureșeni au gestionat 144 de intervenții, dintre care – un incendiu, două accidente rutiere, două misiuni pirotehnice, cinci alte situații de urgență și 133 de intervenții SMURD.

Vineri, 02 iulie a.c., în jurul orei 12:20, un incendiu s-a produs la un stâlp de curent din comuna Șăulia. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu.

Sâmbătă, 03 iulie, în jurul orei 04:45, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în urma unui accident rutier produs în municipiul Sighișoara, strada Viilor.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă a rupt o țeavă de gaz și un gard. Pompierii au asigurat zona iar echipa de intervenție de la furnizorul de gaze naturale a remediat problema. Din fericire, nu au fost victime.

În dimineața de luni, 5 iulie a.c., în jurul orei 00:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină pentru a asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în urma unui accident rutier produs la ieșire din orașul Sovata spre localitatea Sărățeni.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. A fost vorba despre un autoturism ieșit în afara părții carosabile. Din fericire, nu au fost victime. Circulația a fost întreruptă pe un sens de mers pe toată durata intervenției.

Vineri, 02 iulie a.c., în jurul orei 12:20, o bucată de tablă s-a desprins parțial de pe un acoperiș din municipiul Târgu Mureș, strada Nicolae Grigorescu. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Sâmbătă, 03 iulie a.c., în jurul orei 12:50, o creangă de copac era sprijinită de un balcon, cu pericol de cădere, în municipiul Târgu Mureș, strada Ion Buteanu. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Duminică, 04 iulie a.c. , în jurul orei 21:15, un pui de căprioară a rămas blocat pe o insulă de pe râul Mureș, din municipiul Luduș. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș și Detașamentul Târnăveni.

Puiul de căprioară a fost prins de către salvatori și a fost trecut cu barca în siguranță de pe insulă pe malul râului. După ce a fost salvat, puiul de căprioară a fost predat unui reprezentant de la Asociația Vânătorilor Sportivi „Zimbrul” Luduș.

Sâmbătă, 03 iulie a.c., au avut loc două misiuni pirotehnice:

  • în jurul orei 12:10, în localitatea Mătrici, au fost descoperite 225 de cartușe de infanterie, calibru 7,92 mm.
  • în jurul orei 20:40, un proiectil exploziv calibru 75 mm a fost găsit într-o curte din localitatea Band, strada Principală.

A executat misiunile echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. Muniția rămasă neexplodată a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.