Un scurtcircuit electric a făcut scrum un adăpost de animale la Valea Sării

Joi, 08 Iulie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Un scurtcircuit electric a facut scrum un adapost de animale la Valea Sarii | imaginea 1 Un adăpost de animale în suprafață de aproximativ 120 mp și mai multe bunuri de uz casnic și gospodăresc au ars, luni, 5 iulie a.c., la Valea Sării, în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit electric. Evenimentul a fost anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 11:30.

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Stația de Pompieri Vidra, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, una dintre acestea aparținând Punctului de Lucru Năruja și 1 ambulanță SMURD. Pompierii militari au acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Valea Sării.

Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după mai bine de 2 ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.


𝑴𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒂̆

𝑨𝒕𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆❗Instalaţiile electrice defecte, echipamentele improvizate sau aparatele electrice lăsate nesupravegheate pot cauza incendii. Pentru înlăturarea riscului de incendiu, pompierii vă recomandăm să:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
  • amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.