40 de tone de furaje s-au aprins și au ars violent de la un rest de ţigară

Vineri, 20 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

40 de tone de furaje s au aprins si au ars violent de la un rest de tigara | imaginea 1 Un rest de țigară aruncat la întâmplare poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi furajele. Acestea au o viteză mare de ardere.

Un astfel de eveniment a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, 18 august a.c., în localitatea Câmpeni, comuna Prăjeni. Aproximativ 40 de tone de furaje s-au aprins și au ars violent. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și ai Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În sprijinul pompierilor au acționat un buldoexcavator pus la dispoziție de Primăria Prăjeni, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, dar și cetățeni din localitate. Patru ore și jumătate a durat intervenția în urma căreia au fost protejate de foc construcțiile din gospodărie, un tractor, o combină și un alt depozit de furaje.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.