Au intervenit prompt pentru stingerea incendiului care a distrus 5 microbuze

Luni, 16 August 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Au intervenit prompt pentru stingerea incendiului care a distrus 5 microbuze | imaginea 1 …Mai multe chipuri…o singură misiune…salvarea vieții și a bunurilor materiale…Ei sunt o parte dintre pompierii care nu dau, niciodată, un pas în spate atunci când oamenii sunt în pericol.

Miercuri, 11 august a.c., au prevenit un mare dezastru. Au intervenit prompt pentru stingerea incendiului care a distrus complet cinci microbuze, iar pe alte trei le-a afectat parțial. Au salvat 20 de mijloace de transport, dar și mai multe clădiri unde erau depozitate cantități însemnate de materiale combustibile…și…au rămas de veghe până dimineața următoare…

20 de microbuze, o clădire de birouri și mai multe anexe, unde erau depozitate cantități mari de materiale combustibile, au fost protejate de foc în urma unei intervenții contracronometru a pompierilor botoșăneni.

Alarma de incendiu a sunat în jurul prânzului. Apelantul susținea că în parcarea firmei, de pe strada Ion Creangă din municipiul Botoșani, ardeau mai multe mijloace de transport în comun. Ajunși la fața locului, cu trei autospeciale cu apă și spumă, pompierii au constatat că cinci microbuze ardeau în totalitate, iar alte trei erau afectate parțial.

Totodată, exista pericolul de propagare a flăcărilor la clădirea de birouri și mai multe anexe unde erau depozitate anvelope, mase plastice și material lemnos. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 12 pompieri militari, mai bine de o oră și jumătate.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de folosirea unui dispozitiv de sudură/taiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Una dintre angajatele firmei a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața de la echipajul SMURD. Microbuzele urmau să fie dezmembrate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.