Au oferit asistenţă pentru 200 de călători într-un tren rămas blocat între staţii

Miercuri, 04 August 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Au oferit asistenta pentru 200 de calatori intr un tren ramas blocat intre statii | imaginea 1 Joi dimineaţa, 29 iulie a.c., după ora 04:00, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-au înregistrat mai multe solicitări, de apă și alimente de strictă necesitate, venite din partea călătorilor trenului IRN 1991.

Acesta a rămas fără alimentare cu energie electrică și staționa de mai bine de 4 ore între stații, la circa 1,2 km față de stația Fundulea din județul Călărași. În trenul de călători, ce se deplasa pe ruta Mangalia - Timișoara Nord, se aflau aproximativ 200 de persoane, dintre care o femeie însărcinată, 3 copii mai mici de un an, 15 copii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani și o persoană în vârstă de 78 ani, dependentă de insulină.

Echipaje de intervenție din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași s-au deplasat la fața locului, iar împreună cu efective din cadrul SVSU Fundulea și SAJ au acordat asistență medicală călătorilor aflați în nevoie și au asigurat măsuri de prevenire a unor stări potențial generatoare de situații de urgență.

Cu sprijinul UAT Fundulea, au fost puse la dispoziție baxuri de apă și un microbuz școlar pentru a transporta pasagerii doritori în stația Fundulea de unde să fie preluați, către București, de alte mijloace de transport în comun.

La ora 08:51, a sosit la fața locului o locomotivă Diesel aparținând operatorului de transport feroviar pentru a prelua garnitura de tren, ca mai apoi, la ora 9:00, garnitura să se repună în mișcare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.