Au reușit să salveze importante bunuri materiale dintr-un incendiu la o hală dezafectată

Joi, 12 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au reusit sa salveze importante bunuri materiale dintr un incendiu la o hala dezafectata | imaginea 1 Miercuri, după-amiază, 4 august a.c., în localitatea Măldăeni, la o hală dezafectată, 30 de pompieri militari roșioreni s-au luptat cu flăcările, aproximativ trei ore, pentru a salva bunuri de peste 200 000 de lei.

Apelul a fost primit la ora 13.10, pompierii fiind anunțați de faptul că focul se manifestă violent pe o suprafață mare din acoperișul unei hale și la mai multe materiale plastice depozitate în interiorul acesteia, existând pericolul propagării la o construcție de birouri din apropiere.

La fața locului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de stingere, o descarcerare și o ambulanță SMURD, iar în sprijinul acestora au sosit imediat membrii SVSU Măldăeni și angajații unui operator agricol din localitate, cu trei cisterne cu apă.

După aproape trei ore de luptă cu flacările și pe o căldură de peste 36 de grade, pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri de peste 200 000 de lei. Valoarea pagubelor, reprezentând cca. 800 mp din acoperișul halei, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, a fost estimată la suma de 100 000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că incendiul a pornit din interiorul halei, de la un foc deschis, care a distrus mai multe materiale plastice, acesta propagându-se rapid prin gurile de ventilație la nivelul acoperișului. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime omenești.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.