Au salvat pădurea!

Marți, 31 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Au salvat padurea | imaginea 1 Miercuri, 25 august a.c., pompierii militari roșioreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în zona de agrement a pădurii de pe raza municipiului Roșiorii de Vede.

Cu toate că focul se extindea rapid prin vegetația uscată de la nivelul solului, pompierii și personalul Ocolului Silvic Roșiori au reușit să-l localizeze pe o suprafață de cca. 600 mp, evitând astfel producerea de importante pagube materiale.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au acționat zece salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, precum și opt lucrători din cadrul Ocolului Silvic Roșiori, cu mai multe stingătoare, lopeți, mături de nuiele și alte mijloace specifice.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare în vegetația uscată de pe marginea pădurii. Având în vedere gradul avansat de uscăciune a vegetației, pompierii solicită cetățenilor să manifeste responsabilitate și să evite aruncarea țigărilor nestinse, la întâmplare, în zone cu pericol de izbucnire a incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.