Grecia: Misiunile pompierilor militari români, în continuă desfășurare

Vineri, 27 August 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Grecia  Misiunile pompierilor militari romani  in continua desfasurare | imaginea 1 Pe parcursul zilei de duminică, 22 august a.c., pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile. Misiunile pompierilor români s-au încheiat noaptea, târziu, când aceștia au revenit la bază.

Luni, 23 august a.c., în urma ultimelor informații transmise de către ofițerul de legătură elen, în zona Attica incendiul nu s-a mai manifestat cu flacără deschisă. Astfel, misiunile alocate modulului român pentru ziua respectivă au fost în principal de supraveghere, monitorizare și lichidarea eventualelor focare izolate.

La solicitarea ofițerului de legătură elen, forțele și mijloacele române au fost dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes și zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă), au fost prezente în cele două zone, pe parcursul zilei de luni.

De asemenea, în zona Vilia a fost prezent și asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenție. Ca de fiecare dată, coordonarea misiunii în teren se realizează prin ofițerul de legătură elen desemnat pentru modulul român.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.