Incendiile de vegetaţie uscată, un pericol pentru agoniseala cetăţenilor

Marți, 31 August 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiile de vegetatie uscata  un pericol pentru agoniseala cetatenilor | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 24 august a.c., echipaje operative de pompieri din cadrul tuturor subunităților ISU Mehedinți au acționat pentru stingerea a 11 incendii izbucnite la vegetație uscată, care au cuprins peste 400 de hectare de vegetație uscată și miriște, dar și circa trei hectare de litieră (Izvoarele, Smadovița și Pătulele).

Peste 75 de pompieri, cu 11 autospeciale de stingere și două ATV-uri au depus eforturi susținute pentru stingerea flăcărilor, izbucnite ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

O intervenție de amploare a avut loc pe raza comunei Poroina Mare, zona cuprinsă între satele Fântânile Negre – Rogova – Poroinița – Orevița Mare. Timp de peste nouă ore, echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și Stațiilor Vânju Mare și Strehaia, au intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă și două ATV-uri pentru stingerea flăcărilor, care s-au manifestat pe o suprafață de circa 200 de hectare la vegetație uscată, lăstăriș și miriște.

Pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la gospodăriile cetățenilor, dar și la pădurea din imediata apropiere. La intervenție a participat și primarul comunei cu cinci voluntari. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea intenționată sau din culpă a condițiilor pentru a genera incendiul.

Pompierii f𝗮𝗰 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝗮 𝗱𝗼𝘃𝗮𝗱𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗼𝗻𝘀̦𝘁𝗶𝗲𝗻𝘁𝗶𝘇𝗲𝘇𝗲 𝗰𝗮̆ 𝘂𝗻 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗹𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗻𝗱𝗶𝘂 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝘂𝘀𝗰𝗮𝘁𝗮̆ 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝘂𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗻𝗱𝗶𝘂 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮 𝗽𝗮𝗴𝘂𝗯𝗲 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗲, 𝗱𝗮𝗿 𝘀̦𝗶 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗲𝘁̦𝗶 𝗼𝗺𝗲𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶.

Le reamintesc acestora că, pe timp de secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ.

Totodată, fac precizarea că 𝗮𝗿𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗶𝗿𝗶𝘀̦𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝘃𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝘂𝘀𝗰𝗮𝘁𝗲, 𝗿𝗲𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘃𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗹𝗲, 𝗱𝗲𝘀̧𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̧𝗶 𝗮 𝗮𝗹𝘁𝗼𝗿 𝗺𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝘂𝘀𝘁𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲, 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝗼𝗯𝘁̧𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗺𝗶𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂 𝗰𝘂 𝗳𝗼𝗰𝘂𝗹 - 𝗲𝗺𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗲, 𝗰𝘂 𝗮𝘃𝗶𝘇𝘂𝗹 𝗚𝗮̆𝗿𝘇𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂, 𝘀̧𝗶 𝗳𝗮̆𝗿𝗮̆ 𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶̂𝗺𝗽𝗶𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗮𝗴𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗳𝗼𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗹𝗮 𝘃𝗲𝗰𝗶𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̧𝗶, 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝗶𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗻𝘁̧𝗶𝗲 𝘀̧𝗶 𝘀𝗲 𝘀𝗮𝗻𝗰𝘁̧𝗶𝗼𝗻𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗮𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗮 𝟮𝟱𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.