Incendiu de amploare la un depozit de plante furajere

Luni, 16 August 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu de amploare la un depozit de plante furajere | imaginea 1 În data de 13 august a.c., ora 00.03, echipaje specializate de stingere din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştribei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza comunei Borcea, în baltă, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-un depozit de plante furajere, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale cu profil agricol.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la una dintre cele trei hale ale depozitului de plante furajere, existând risc de extindere la alte hale şi bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie, iniţial cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru a lichida incendiul şi pentru a proteja celelalte bunuri materiale din apropiere, ulterior fiind trimise în sprijin încă două autospeciale de la Chiselet şi Dragalina şi trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la I.S.U. „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa.

Incendiul a fost localizat şi nu a mai existat pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, întrucât pompierii militari care au intervenit la faţa locului au luat toate măsurile necesare pentru ca arderea să nu se dezvolte la vecinătăţi şi s-a lucrat mai departe până la lichidarea focarelor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.