Jurnalul operativ al ISU Teleorman

Sâmbătă, 14 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Jurnalul operativ al ISU Teleorman | imaginea 1 Jurnalul operativ al ISU Teleorman: 34 de incendii, 58 de cazuri SMURD, 4 accidente rutiere, 2 misiuni în sprijinul echipajelor medicale.

Într-un interval de 72 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 98 de evenimente:

  • 58 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 4 accidente rutiere, produse pe raza localităților Alexandria, Măldăeni, Peretu și Suhaia, în urma cărora au rezultat un număr total de șapte victime. Cel mai grav accident a fost în noaptea de duminică spre luni, 9 august a.c., în jurul orei 22.00, în localitatea Suhaia, cu patru victime.

La fața locului au intervenit pompierii militari zimniceni cu o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar din cadrul SAJ Teleorman mai multe echipaje medicale. Trei dintre victime, conștiente și cooperante, cu mai multe traumatisme, au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

A patra persoană a fost găsită în stop cardiorespirator, echipajele medicale procedând la efectuarea de manevre de resuscitare. Cu toate că la un moment dat acestea au avut succes, victima a reintrat în stop cardiorespirator, echipajul SAJ Teleorman declarând ulterior decesul.

La toate aceste evenimente, pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au acționat pentru îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

34 de incendii, dintre care unul izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Turnu Măgurele, unul la un depozit de furaje în care se aflau peste 300 de baloți, cu posibilitate de propagare la o locuință P+1, în localitatea Poeni, un incendiu izbucnit la cablurile de pe un stâlp de electricitate din orașul Zimnicea și 31 de incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriște, în apropierea localităților Vitănești, Buzescu, Gălăteni, Segarcea Vale, Măgura, Suhaia, Fântânele, Văceni, Dobreni, Brânceni, Piatra, Scrioaștea, Drăcești, Urluiu, Beciu, Islaz, Merișani, Scurtu Mare, Videle, Cucuieți, Stejaru, Roșiorii de Vede, Cosmești și Talpa.

La Turnu Măgurele, incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiaza, 7 august a.c., în jurul orei 17.15, proprietarul solicitând ajutorul pompierilor militari pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Ajunși la fața locului cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, militarii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei bucătării, se propagase la acoperișul acesteia, pe cca. 2 mp si amenința să se dezvolte rapid către casa de locuit. Acest lucru a fost evitat de salvatori, care au localizat imediat focul, stingându-l în limitele găsite, în aproximativ o oră.

Valoarea pagubelor, reprezentând mobilierul și aparatura electrocasnică din bucătărie, precum și acoperișul pe cca. 2 mp, a fost estimată la suma de 3 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat.

În localitatea Poeni, tot sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.13, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje ce conținea aproximativ 300 de baloți de paie, orz și ovăz, precum și două căpițe de fân.

Flăcările, care amenințau să se extindă la casa de locuit din imediata apropiere, o construcție P+1, au fost localizate și lichidate de salvatori cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă.

În sprijinul acestora au acționat membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poeni, cu un buldoexcavator și pompierii civili ai unui Serviciu Privat pentru Situații de Urgență din localitate, cu o autospecială de stingere.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră și jumătate, în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la peste 250 000 de lei. Pagubele au fost estimate la suma de 3000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un foc în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

2 intervenții în cooperare cu echipajele medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.