Mănăstire din Grecia, salvată din pericolul incendiilor cu aportul pompierilor români

Marți, 31 August 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Manastire din Grecia  salvata din pericolul incendiilor cu aportul pompierilor romani | imaginea 1 După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea greacă Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operații a modulului român, din localitatea Eleftina.

Obiectivul pe care l-au protejat, zi și noapte, a rămas în siguranță. Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriașe, încă din cursul zilei de luni, 23 august a.c. Cu toate acestea, în mod minunat, dar și cu aportul colegilor noștri, a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă.

Mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată în siguranță măicuțelor care viețuiesc acolo.

Miercuri seară, 25 august a.c., salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază. Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiți, în continuare, pentru noi provocări și eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.