O clipă de neatenție poate fi fatală, chiar și în cazul unui bun înotător

Sâmbătă, 07 August 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

O clipa de neatentie poate fi fatala  chiar si in cazul unui bun inotator | imaginea 1 Pe o căldură greu de suportat, un bărbat a pierit înecat în apele râului Argeș, luni după-amiază, 2 august a.c. Chiar dacă echipajele de pompieri au făcut tot posibilul pentru a-l găsi, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta. Scafandrii l-au scos din apa râului, fiind găsit complet imersat.

La acțiune au participat pompieri din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, Gărzii de Intervenție Mihăilești, un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și două echipaje medicale ale SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Este vară și foarte mulți cetățeni preferă să petreacă timpul liber în natură, să meargă la piscină sau la plajă în zona Dunării, a râurilor sau a lacurilor. Pentru siguranța acestora, ISU Giurgiu le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranță:

  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • alegeți locurile special amenajate pentru înot;
  • nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
  • nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.

O clipa de neatentie poate fi fatala  chiar si in cazul unui bun inotator | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.