Peste 28 de ore în lupta cu focul - Incendiu în orașul Luduș

Miercuri, 04 August 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Peste 28 de ore in lupta cu focul   Incendiu in orasul Ludus | imaginea 1 După mai bine de 28 de ore, incendiul din orașul Luduș, de pe strada 1 Mai, a fost lichidat. Alarma a fost dată vineri, 30 iulie a.c., în jurul orei 13:40, iar sâmbătă, 31 iulie, în jurul orei 17:40, incendiul a fost lichidat.

Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Au ars gunoi menajer, material lemnoas și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4000 mp. Având în vedere degajările mari de fum, au fost transmise două mesaje prin intermediul aplicației RO-ALERT, de avertizare a populației din zonă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc în aer liber lăsat nesupravegheat. A fost o intervenție dificilă pentru pompieri, având în vedere mediul toxic de lucru, temperaturile foarte ridicate și durata extinsă a intervenției.

Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș, Detașamentele Târnăveni și Târgu Mureș, pompierii voluntari de la SVSU Luduș și SVSU Iernut, precum și un buldo-excavator din partea primăriei orașului Luduș. ISU Mureș a alocat la locul evenimentului 21 de cadre militare, trei autospeciale de stingere și o mașină de teren.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.