Peste 90 de pompieri au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată în munţii Şureanu

Vineri, 20 August 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Peste 90 de pompieri au intervenit la un incendiu de vegetatie uscata in muntii Sureanu | imaginea 1 Pompierii hunedoreni au intervenit pentru punerea sub control a incendiului de vegetaţie uscată din golul alpin al munţilor Şureanu.

Arderea, izbucnită sâmbătă, 14 august a.c., în zona Vârful lui Pătru, s-a extins la aproximativ 8 hectare de vegetaţie uscată, la o altitudine de aproape 1.400 de metri. Peste 90 de pompieri, dislocaţi din toate structurile de intervenţie ale I.S.U. Hunedoara, cu 12 mijloace tehnice, au acţionat trei zile pentru stoparea arderii.

Intervenţia a fost foarte solicitantă, deoarece echipele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos, pe un teren abrupt, aproximativ 2 ore, până la zona afectată de incendiu. Pompieri, pădurari ai Direcţiei Silvice Hunedoara şi voluntari ai S.V.S.U. Petrila au reuşit să evite înaintarea agresivă a arderii la fondul forestier. Din fericire, în acea zona montană nu sunt amplasate aşezări umane sau cabane.

Echipele din teren au acţionat pentru stingere şi cu apă cărată în spate în rucsaci special prevăzuţi cu instalaţie de dispersare a apei. Alimentarea cu apă s-a realizat din 2 rezervoare cu capacitate de 2.000 de litri, transportate în zona montană cu autospeciale de teren, până unde permite drumul forestier.

De asemenea, s-a acţionat cu echipamente de înăbuşire a arderii şi cu un utilaj greu pentru realizarea unei centuri de protecţie prin decopertarea solului. Cauzele producerii acestei arderi sunt în curs de stabilire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.