Pompieri de la ISU Dâmboviţa au plecat către Grecia, țară afectată de incendii

Joi, 12 August 2021Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Pompieri de la ISU Dambovita au plecat catre Grecia  tara afectata de incendii | imaginea 1 Pompieri de la detașamentele din Târgoviște, Titu, Găești, Moreni și Pucioasa au plecat către Grecia, țară puternic afectată de incendiile de pădure. De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița au fost mobilizați 12 pompieri, care vor acționa cu o autospecială de stins incendii de pădure și un autoturism pentru primă intervenție și comandă și vor avea asupra lor echipament specific de protecție și intervenție.

Joi seara, 5 august a.c., după verificarea minuțioasă a utilajelor și autospecialelor, echipajele constituite au început deplasarea către Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, unde se vor alătura colegilor sosiți din alte județe ale țării. Vineri dimineață, în jurul orei 11:00, convoiul constituit a început deplasarea către Grecia unde vor desfășura misiuni în sprijinul populației afectate din statul elen.

În data de 5 august 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență pentru autoritățile elene. Modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure este format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.