Pompierii români din Grecia au avut misiunea de a asigura protecția a 3 localități

Luni, 23 August 2021Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Pompierii romani din Grecia au avut misiunea de a asigura protectia a 3 localitati | imaginea 1 Duminică, 22 august a.c., pompierii români din Grecia au avut misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica. Salvatorii au acționat pentru limitarea flăcărilor, astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile.

Dispozitivul de intervenție a fost format din 8 mașini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne și un vehicul utilitar 4x4 UTV. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au avut misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor.

În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.