Relatări emoţionante ale pompierilor români care acţionează în Grecia

Sâmbătă, 14 August 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Relatari emotionante ale pompierilor romani care actioneaza in Grecia | imaginea 1 “Ne-au așteptat special să ne aplaude, am rămas uimiți”, “E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea localnicilor”, “Incendiul se extinde rapid, facem tot posibilul să îl ținem sub control”. Acestea sunt doar câteva cuvinte extrase din discuțiile purtate cu curajoșii pompieri care acționează pe teritoriul Greciei.

Mai jos sunt două dintre poveștile care i-au mișcat pe colegii din România, împărtășite cu ei în pauzele de odihnă, din care reiese efortul susținut pe care pompierii îl depun, dar și modul în care localnicii din zonele afectate le adresează mulțumiri permanent.

Plutonier adjutant Taman Nicu:

“În prima dintre zilele când am început dificilele acțiuni de stingere, în momentul când ne întorceam de la intervenție, murdari și obosiți, am fost așteptați de un grup de localnici ce s-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplauda și mulțumi pentru ceea ce facem pentru ei. Nu înțelegem ce ne spun, dar am putut citi mulțumirea și bucuria pe chipurile lor.”

Plutonier major Lăcustă Daniel:

“Am ajuns la 02:00 şi am dormit până la 06:00, când ne-am trezit să plecăm la intervenție. Am fost frânt, dar a meritat. Incendiul se extinde foarte rapid, orice focar stins contează și nu putem pierde timp. Facem tot ce putem ca incendiul să fie lichidat cât mai repede.”

“Avem tot ce ne trebuie, chiar și în plus, localnicii ne aduc și ei foarte des mâncare și apă, chiar dacă avem destule. Suntem obosiți după intervenții, nu e deloc ușor, dar ne odihnim și o luăm de la capăt. Ceea ce contează foarte mult e gratitudinea cu care ne întâmpină localnicii, ce ne încarcă cu energie și ne oferă puterea să o luăm de la capăt în fiecare zi.”

Pentru ceea ce fac și pentru curajul de care dau dovadă, reprezentanţii ISU Buzău îi felicită și le doresc o misiune ușoară! Îi așteaptă acasă, să se întoarcă cu bine!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.