Respect, Plt. adj. Mărginean Ioan Cozmin - salvator în timpul liber!

Vineri, 27 August 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plt  adj  Marginean Ioan Cozmin   salvator in timpul liber | imaginea 1 Joi, 19 august a.c., Plutonier adjutant Mărginean Ioan Cozmin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg. Mureș, aflându-se în timpul liber, în timp ce se deplasa pe ruta Reghin–Gurghiu, a observat un accident rutier, în care erau implicate două autoturisme.

Acesta a oprit fără nicio ezitare și a început să pună în practică cunoștințele dobândite, începând să efectueze o evaluare primară a persoanei de sex feminin care s-a autoevacuat din autoturism. În urma evaluării, acesta a constatat că victima acuza dureri în zona lombară și nu prezenta alte traumatisme vizibile.

Pompierul a recomandat să rămână în poziția în care se află, pentru ca starea ei să nu se înrăutățească. Victima era însoțită de o altă persoană, care prezenta o plagă la nivelul feței și acuza o ușoară durere la membrul inferior stâng.

După ce s-a asigurat că victimele sunt stabile, a verificat autoturismul, aflat în afara părții carosabile. În urma recunoașterii, a constatat că nu prezenta niciun risc de producere a unui incendiu.

În scurt timp, echipajul SMURD Reghin a sosit la fața locului, aceștia fiind ajutați de Cozmin la montarea gulerului cervical si transportarea victimei la ambulanță. În celălalt autoturism implicat, nu existau persoane care să necesite intervenții medicale. Plt. adj. Mărginean Ioan Cozmin este încadrat pe funcția de conducător autospecială și paramedic, cu o vechime de 16 ani în cadrul ISU Mureș.

Respect  Plt  adj  Marginean Ioan Cozmin   salvator in timpul liber | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.