Respect, Plt. adj.-șef Eduard Andronache şi Plt. adj. Groapă Relu!

Luni, 23 August 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Respect  Plt  adj  sef Eduard Andronache si Plt  adj  Groapa Relu | imaginea 1 Miercuri dimineaţa, 18 august a.c., Plt. adj.-șef Eduard Andronache a surprins din autoturismul pe care îl conducea momentul în care o femeie a căzut pe trotuarul unei străzi din Piatra-Neamț, într-o baltă.

Nimic grav, ar spune unii, pentru că ne-am obișnuit să etichetăm cu o prea mare ușurință oamenii și contextele, dar iată că situația nu a fost una lipsită de importanță. Edi nu a ezitat, intuiția i-a spus că e cazul să intervină așa că a coborât din mașină și s-a îndreptat alergând către victimă.

A constatat că femeia, în vârstă de aproximativ 61 de ani, suferise o criză de epilepsie, acesta fiind motivul pentru care a ajuns în acea situație. Mai mult decât atât, victima a suferit și un traumatism în urma impactului cu solul.

În același timp, un alt coleg care se îndrepta pe același sector de drum, respectiv Plt. adj. Groapă Relu, a văzut și el ceea ce s-a întâmplat și a venit în sprijin. Victima a fost așezată în poziția laterală de siguranță, conform protocolului bine știut, timp în care o altă persoană a fost rugată de cei doi salvatori să sune la 112, primind toate indicațiile necesare.

Cei doi și-au concentrat toată atenția asupra femeii, monitorizând-o în permanență, până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, care, ulterior, a preluat-o și a transportat-o la spital pentru a primi îngrijirile medicale de specialitate.

Relu și Edi sunt doi oameni deosebiți pe care te poți baza indiferent de situație, oameni care nu judecă, nu întorc privirea în direcția opusă pentru că așa ar fi mai comod, ci acționează. Cei doi colegi își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.