Salvatori dedicați, indiferent de locul în care se află

Luni, 16 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Salvatori dedicati  indiferent de locul in care se afla | imaginea 1 Este cunoscut faptul că salvatorii teleormăneni au calități deosebite, că sunt oameni implicați în tot ceea ce fac, profesioniști, curajoși și responsabili față de semeni. Acest lucru a fost confirmat și pe perioada misiunilor desfășurate pe litoralul românesc, unde au fost alături de colegii lor constănțeni, pentru a-i sprijini în preluarea urgențelor medicale.

Plt. adj. Stancu Marius, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede, și Plt. maj. Vasile Marius, de la Detașamentul de Pompieri Videle, tocmai ce și-au încheiat joi, 12 august a.c., misiunea de 14 zile, în cadrul echipajului SMURD Mamaia Nord.

În cele două săptămâni au avut peste 34 de intervenții, însă evenimentul care i-a marcat cel mai mult a fost salvarea unui copil de trei ani, mușcat de un câine, în timp ce se juca în apa mării. În câteva minute de la primirea apelului pe numărul unic pentru situații de urgență 112, aceștia au ajuns la locul evenimentului, găsind copilul plin de sânge, cu mai multe plăgi la nivelul feței și umărului, rezultate în urma mușcăturilor.

Salvatorii, împreună cu colegul lor de la ISU Constanța, Plt. maj. Moroianu Laurențiu, au curățat și pansat rapid rănile micuțulului, după care l-au transportat de urgență la Spitalul Județean Constanța pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Ulterior, ei s-au informat de starea copilului, aflând de la unul dintre părinții săi, care întâmplător era și pompier, că acesta a trecut cu bine peste momentele dificile, fiind în afara oricărui pericol.

Reprezentanţii ISU Teleorman se mândresc cu faptul că personalul unității dovedește, zi de zi, prin toate activitățile pe care le desfășoară, calități umane extraordinare, în care profesionalismul, spiritul civic și responsabilitatea față de semeni sunt la loc de cinste, transformând nobila misiune de pompier din profesie în vocaţie. Îi felicită pe acești salvatori și îi asigură de întreaga lor prețuire!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.