Şase pompieri sălăjeni oferă ajutor colegilor din Grecia devastată de incendii

Sâmbătă, 14 August 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Sase pompieri salajeni ofera ajutor colegilor din Grecia devastata de incendii | imaginea 1 Cei șase pompieri sălăjeni care participă într-o misiune de sprijin umanitar, cu mijloace și tehnică specifice, care luptă cu flăcările generate de amplele incendii de pădure din Grecia, sunt cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.

Colonelul Pop Florin, șef al centrului operațional județean și comandantul misiunii din Grecia, Maior Opriş Florin, comandantul Detașamentul de Pompieri Zalău, Plutonier adjutant-şef Bârsan Gabriel Radu, Plutonier adjutant Bica Sergiu, Plutonier Crişan Răzvan Bogdan şi Sergent major Cristea Andrei vor fi în misiune zece zile alături de ceilalți peste o sută de pompieri salvatori, însă dacă situația o va impune, la cererea autorităților elene, ea ar putea fi prelungită.

De două zile, pompierii intervin la incendiile de pădure în zona Spathari, din insula Evia. Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora, cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea.

Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone. Misiunea de sprijin a colegilor eleni continuă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.