Sfârșit de săptămână incendiar pentru pompierii sălăjeni

Joi, 12 August 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Sfarsit de saptamana incendiar pentru pompierii salajeni | imaginea 1 Într-un interval de 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 61 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, intervenții generate de fenomenele meteorologice periculoase, incendii, evenimente rutiere, și alte tipuri de misiuni.

11 misiuni de intervenție generate de fenomenele meteorologice periculoase

În urma fenomenelor meteorologice periculoase de cod portocaliu/roșu din ultimele 2 zile, pompierii sălăjeni au fost solicitați să gestioneze 11 intervenții pe raza mai multor UTA-uri în județ.

Situații de urgență au fost generate de manifestările meteorologice periculoase și au presupus intervenția pompierilor pentru degajarea arborilor/stâlpilor căzuți pe firele electrice/ autoturisme/partea carosabilă sau acoperișuri, degajarea unor elemente de construcție la acoperișurile avariate a unor imobile și la patru incendii generate de lovituri de trăsnet. Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate nu au fost înregistrate victime.

Intervenție contratimp la Șoimușeni

În cursul serii de duminică, 01 august a.c., ca urmare a unui apel la 112, un echipaj SMURD de la Secția Jibou a fost solicitat să intervină la un accident rutier în care a fost implicat un motociclist aflat într-o zonă greu accesibilă din apropierea localității Șoimușeni. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul POA Jibou. Echipajul medical a asistat victima și a transportat-o pentru transfer la UPU SMURD Zalău.

Incendiu în curtea unui operator de colectare a deșeurilor din municipiul Zalău

Luni dimineață, 2 august a.c., pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o serie de materiale (deșeuri) depozitate în curtea unei societăți de colectare a deșeurilor diverse, situat pe strada Fabricii din municipiul Zalău.

Incendiul s-a manifestat la deșeurile depozitate (aproximativ 200 mp) și la o anexă (o suprafață de aproximativ 50 mp), pompierii au intervenit la locul evenimentului cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Având în vedere degajările mari de fum ca urmare a incendiului, a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru populația din zona municipiului Zalău, pentru luarea unor masuri de autoprotecție. În sprijin a fost solicitat și un echipaj CBRN de la ISU Bihor.

Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (scurtcircuit). Au ars deșeuri (electrocasnice vechi, mase plastice, componente de autoturisme, alte materiale) și o anexă cu rol de depozitare. Din fericire, incendiul a fost împiedicat să se propage la celelalte utilaje ale operatorului și la alte imobile din imediata apropiere, nefiind înregistrate persoane rănite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.