Un cal şi un câine au pierit în flăcări în urma unui incendiu

Sâmbătă, 14 August 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Un cal si un caine au pierit in flacari in urma unui incendiu | imaginea 1 Un rest de țigară aruncat la întâmplare poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi furajele. Acestea au o viteză mare de ardere, iar asemenea incendii pot provoca și victime.

Un astfel de eveniment a avut loc, luni după-amiază, 9 august a.c., în localitatea Valter Mărăcineanu. Aproximativ 250 de baloți de paie și lucernă, dar și 500 kg de lemne de foc s-au aprins și au ars violent.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că un cal și un câine au fost surprinși de flăcări și, din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru a-i salva.

În sprijinul pompierilor a acționat și un buldoexcavator pus la dipoziție de Primăria Iepurești. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Pentru prevenirea incendiilor de furaje, ISU Giurgiu recomandă:

  • nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea locurilor în care aveti depozitate de furaje;
  • nu depozitaţi furajele sub reţelele electrice, aproape de căile ferate, de drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea;
  • amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);
  • îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
  • amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;
  • depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.