Zeci de hectare de pădure și o fermă de animale au fost salvate din calea flăcărilor

Vineri, 20 August 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Zeci de hectare de padure si o ferma de animale au fost salvate din calea flacarilor | imaginea 1 Marţi după-amiază, 17 august a.c., în jurul orei 13.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, mai mulți cetățeni au anunțat izbucnirea unui incendiu de litieră, la o pădure din apropierea localității Nanov.

La fața locului au ajuns rapid două echipaje de intervenție, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Nanov, cu două tractoare cu plug, mai mulți angajați ai Ocolului Silvic, precum și muncitorii de la o fermă de animale, panicați de faptul că flăcările pot ajunge la ei.

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, care se extindeau rapid prin vegetația uscată, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze în totalitate incendiul, salvând zeci de hectare de pădure și ferma de animale care se afla pe direcția de propagare a focului.

Suprafața afectată de incendiu a fost de cca. 4 ha de litieră și 2 ha de vegetație uscată de pe islazul din apropiere. Din primele verificări, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un foc deschis, lăsat nesupravegheat, care s-a propagat rapid prin vegetația uscată din împrejurimi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.