Ziua 6 de intervenţii la incendiile din Grecia

Luni, 16 August 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Ziua 6 de interventii la incendiile din Grecia | imaginea 1 În dimineața zilei de vineri, 13 august a.c., acțiunile de stingere și protecție ale pompierilor români au fost direcționate în zona localităților Metochi și Kalyvia.

Dispozitivul a fost similar celui din zilele anterioare, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Alături de salvatorii români, au fost pompierii din Republica Moldova, care au intervenit cu 2 mașini de stingere.

Totodată, 6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență au avut misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Pe timpul operațiunilor din teren sunt urmăriți, în mod permanent, parametri (condițiile meteorologice) care pot influența propagarea arderii. Pentru acea zi, temperaturile s-au menținut mai scăzute (maxima de 31 grade C), iar viteza și direcția vântului au avut valori similare zilelor anterioare.

Autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație.

În mod permanent se menține legătura cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români și moldoveni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.