A descoperit un proiectil, în timp ce efectua lucrări agricole pe câmp

Marți, 28 Septembrie 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

A descoperit un proiectil  in timp ce efectua lucrari agricole pe camp | imaginea 1 Un bărbat din comuna Ștefan Vodă a descoperit un proiectil cumulativ de calibrul 75 mm (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua lucrări agricole pe câmp (arături de toamnă).

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Echipajul de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat sâmbătă, 25 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, pe raza comunei Ștefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil cumulativ de calibru 75 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, şi au ridicat elementul de muniţie, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.