Bombă şi proiectile explozive, descoperite pe raza municipiului Iași

Miercuri, 08 Septembrie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Bomba si proiectile explozive  descoperite pe raza municipiului Iasi | imaginea 1 Luni, 30 august a.c., ora 09:33, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Ștefan cel Mare, pentru asanarea unei zone de un element de muniție.

A fost identificată o bombă de aruncător de calibru 82 de milimetri. După executarea cercetării, stabilirea zonei de pericol și siguranță, securizarea zonei, muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Marţi, 31 august a.c., ora 12:27, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren dintr-o zonă împădurită din municipiul Iași (zona Bucium), unde au fost identificate 14 proiectile explozive de calibru 75 de milimetri și 6 focoase fuzante KZ 14. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.