Două persoane intoxicate cu monoxid de carbon, salvate de pompieri

Marți, 28 Septembrie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Doua persoane intoxicate cu monoxid de carbon  salvate de pompieri | imaginea 1 Pompierii militari bârlădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din municipiul Bârlad, pe strada Bistriței.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, la depozitul de furaje, și se extinsese spre acoperișurile a două locuințe din apropiere. Două persoane suferiseră intoxicații ușoare din cauza fumului extrem de dens și toxic.

La fața locului au fost chemate și două echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Până la sosirea ambulanțelor, cele două victime, o femeie în vârstă de 87 ani și un bărbat în vârstă de 39 ani, au fost ajutate de pompierii salvatori.

După sosirea ambulanțelor, victimele au fost evaluate și au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior acestea refuzând transportul la o unitate medicală de urgenţă. Pompierii au lucrat mai bine de patru ore pentru lichidarea tuturor focarelor, incendiul fiind stins în limitele găsite.

Au ars aproximativ 15 tone de furaje și aproximativ cinci metri pătrați din acoperișul unei locuințe. A fost degradată tencuiala a două case pe o suprafață de circa 15 metri pătrați. Cele două locuințe au fost salvate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Peste câteva ore, în aceeași locație a izbucnit un alt incendiu, de această dată, într-un spațiu în care mai multe familii își depozitau resturile menajere. Pompierii militari bârlădeni au intervenit tot cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, aceștia acționând pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea focarului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuințelor din apropiere.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Nu au fost victime. Au ars aproximativ două tone de deșeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Doua persoane intoxicate cu monoxid de carbon  salvate de pompieri | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.