Grenadă defensivă, găsită de un bărbat în curtea unui imobil

Vineri, 10 Septembrie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Grenada defensiva  gasita de un barbat in curtea unui imobil | imaginea 1 Marţi dimineaţa, 7 septembrie a.c., specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita au executat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, în urma descoperirii unui element de muniție, de către un cetățean, în curtea unui imobil din satul Sulța, comuna Agăș, județul Bacău.

Echipajul pirotehnic ajuns la locul intervenției a identificat elementul de muniție ca fiind o grenadă de mână defensivă, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial. Muniția a fost ridicată și transportată, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.

Grenada defensiva  gasita de un barbat in curtea unui imobil | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.