Incendii, accident rutier, misiune pirotehnică şi salvare de animal

Luni, 06 Septembrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accident rutier  misiune pirotehnica si salvare de animal | imaginea 1 În interval de 48 de ore, până în dimineața zilei de marţi, 31 august a.c., la ora 08:00, pompierii mureșeni au fost solicitați la 59 de intervenții, din care trei incendii, un accident rutier, o misiune pirotehnică, o intervenție pentru salvare de animal, două alte situații de urgență și 51 de intervenții SMURD.

Incendii

Luni, 30 august a.c., în jurul orei 11:35, incendiu stâlp de curent produs în localitatea Chirileu. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și SVSU Iernut.

Luni, 30 august, în jurul orei 11:35, incendiu autoturism în municipiul Târgu Mureș, zona Piața Armatei. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Luni, 30 august, în jurul orei 11:35, incendiu autoturism situat în garaj în localitatea Adămuș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul a fost stins de către proprietar, acesta manifestându-se la compartimentul motor. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Accidente rutiere

Tot luni, 30 august, în jurul orei 16:25, s-a produs un accident rutier, cu o persoană încarcerată, la ieșire din municipiul Târgu Mureș spre Sighișoara. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

În urma recunoașterii, s-a constatat că este vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme în care se aflau șase persoane, dintre care una era încarcerată. Pompierii au intervenit de îndată pentru extragerea victimei și predarea acesteia echipajelor medicale aflate la locul intervenției.

În urma impactului, patru persoane au fost de cod galben, doi adulți și doi copii. Aceștia au fost preluați și transportați la spital și alte două persoane de cod verde care nu au necesitat îngrijiri medicale. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Misiune pirotehnică

Luni, 30 august, în jurul orei 14:30 – cartușe au fost găsite într-un șantier din municipiul Sighișoara, strada Libertății. A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș.

În urma unor lucrări de demolare, au fost descoperite trei cartușe de infanterie calibru 7,92mm. Cel mai probabil muniția provine din timpul conflictelor militare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, urmând a fi distrusă cu altă muniție rămasă neexplodată.

Misiune salvare animal

Marţi dimineață, 31 august a.c., în jurul orei 00:20, o bovină a fost găsită, căzută într-un canal, în localitatea Sâncraiu de Mureș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Aceștia au intervenit cu cinci subofițeri și un buldoexcavator pentru extragerea bovinei. După două ore intense, animalul a fost extras din canal de către pompierii aflați la locul intervenției și a fost predat proprietarului, în siguranță.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.