Intervenție de amploare pentru stingerea unui incendiu de deşeuri

Miercuri, 08 Septembrie 2021Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Interventie de amploare pentru stingerea unui incendiu de deseuri | imaginea 1 Vineri, 3 septembrie a.c., ora 01:15, echipaje specializate de stingere din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Ulmeni, pentru stingerea unui incendiu de deşeuri.

Acesta se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 4000 de metri pătraţi, pe un teren proprietate privată aparținând unei societăţi comerciale, care are ca domeniu de activitate – sortarea deşeurilor din localitatea Ulmeni. La sosirea echipelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii la celelalte grămezi de deşeuri.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi, iar alte patru autospeciale de stingere şi o autoplatformă au fost chemate în sprijin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, la faţa locului au mai fost prezente alte cinci autospeciale, dintre care două autoscări mecanice, o autospecială CBRN, o autospecială SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Incendiul a fost localizat şi s-a insistat cu toate forţele şi mijloacele prezente la locul evenimentului pentru lichidarea totală, iar în cursul după-amiezii s-a finalizat intervenţia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.