Misiuni şi situații de urgență gestionate de pompierii sătmăreni

Vineri, 10 Septembrie 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Misiuni si situatii de urgenta gestionate de pompierii satmareni | imaginea 1 În perioada: 03 - 05 septembrie a.c., pompierii sătmăreni au executat 132 de intervenţii.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală în 51 de cazuri, s-au desfășurat 70 de misiuni pentru informarea populației, au intervenit la 5 recunoașteri în teren, în 2 cazuri pentru asistență de persoane, într-un caz pentru protejarea mediului, pentru deblocarea unei uși, pentru salvarea unei persoane de la înec și pentru acordarea primului ajutor medical celor două victime implicate într-un accident rutier.

În data de 04 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru salvarea unei persoane dintr-un bazin de acumulare din beton, în localitatea Pișcolt.

La fața locului s-au deplasat 7 pompieri militari, cu o autospecială de primă intervenție și comandă dotată cu o barcă pneumatică, o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor și o ambulanță aparținând Serviciului de Ambulanță Județean.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au extras o persoană de sex feminin, în vârstă de 16 ani, care se afla în stop cardio-respirator. Victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare, iar ulterior a fost predată echipajului Serviciului de Ambulață Județean care, din nefericire, a constatat decesul.

În data de 05 septembrie a.c., la ora 08:10, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare au fost solicitate să intervină pentru descarcerarea și acordarea îngrijirilor medicale celor două victime rezultate în urma producerii unui accident rutier, în localitatea Botiz.

În accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă, în care se aflau două persoane. La faţa locului s-au deplasat 9 subofițeri, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit două victime de sex masculin, una de 27 de ani, iar cea de-a doua de 18 ani, autoevacuate, conștiente și cooperante.

După evaluarea medicală primară, victimele au fost transportate, una cu amulanța SMURD de terapie intensivă mobilă, iar cea de-a doua victimă cu ambulața SMURD cu echipaj de prim-ajutor, la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare pentru continuarea investigațiilor medicale.

Misiuni si situatii de urgenta gestionate de pompierii satmareni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.