Proiectil neexplodat, descoperit în urma unor săpături arheologice

Joi, 16 Septembrie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Proiectil neexplodat  descoperit in urma unor sapaturi arheologice | imaginea 1 În cursul zilei de vineri, 10 septembrie a.c., echipa pirotehnică a ISU Harghita a intervenit în curtea Școlii Petőfi Sándor, din municipiul reședință de județ, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Elementul de muniție a fost descoperit în urma unor săpături arheologice. Pirotehniștii au identificat elementul ca fiind un proiectil perforant trasor calibru 76 mm, care a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare. Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, un echipaj de jandarmi și unul de poliție au asigurat zona.

Se adresează mulțumiri, pe această cale, tuturor factorilor responsabili pentru sprijinul pe care îl acordă la fiecare misiune, dar mai ales persoanelor care dau dovadă de multă responsabilitate și anunță în cel mai scurt timp posibil ori de câte ori descoperă elemente de muniție rămase neexplodate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.