Respect, Plt. adj.-șef Cozmin Berian, Plt. Bogdan Meitoiu şi Plt. adj. Dragoş Manea!

Vineri, 17 Septembrie 2021Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Respect  Plt  adj  sef Cozmin Berian  Plt  Bogdan Meitoiu si Plt  adj  Dragos Manea | imaginea 1 Pompierii sunt oameni obișnuiți, care dezvoltă niște instincte neobișnuite. Nu contează cine ești sau în ce loc te afli, dacă soarta îți pune la încercare viața și ai norocul să fie prin preajmă un pompier, fii sigur că nu va sta indiferent. Astăzi, un bătrân trăiește, deoarece un pompier nu a trecut indiferent pe lângă el.

Plutonier adjutant-șef Cozmin Berian este scafandru în cadrul ISU Timiș. Vineri, 10 septembrie a.c., se afla în timpul liber şi a mers la cumpărături, când a văzut în fața sa un vârstnic care a căzut jos inconștient.

Fără să stea pe gânduri, Berian s-a aplecat și i-a acordat primul ajutor medical, aplicându-i manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj SMURD cu medic care l-a preluat și l-a transportat la spital. “Colegul, mare noroc a avut domnul că te aflai prin preajmă. I-ai salvat viața astăzi!”, i-a transmis paramedicul de pe echipajul SMURD.

Plutonier adjutant Dragoș Manea este un alt coleg deosebit, care este salvator și în timpul liber. Dragoș lucrează în dispecerat.

Într-o dimineață, când se îndrepta spre casă, după ce ieșise dintr-o tură de noapte, a observat un accident rutier în fața sa, un autoturism care a intrat într-un stâlp. Impactul a fost foarte puternic. Dragoș a oprit rapid și a alergat spre autoturismul avariat, ajutându-l pe șofer să iasă. După ce i-a acordat primul ajutor medical, a deconectat bornele de la bateria mașinii, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Și un tânăr coleg a dat dovadă de empatie față de un senior lovit de o mașină. Plutonier Bogdan Meitoiu se deplasa spre casă, când observat un accident. Și cum e firea pompierului, a oprit imediat.

“Mă deplasam pe DJ592, când deodată, am sesizat că a avut loc un accident foarte recent, un domn în vârstă de aproximativ 70-75 ani a fost lovit de un autovehicul. Acesta era întins pe carosabil. M-am oprit din deplasare și am fugit către el. La prima evaluare, am observat că domnul era inconștient, însă respira, și prezenta multiple traumatisme. I-am acordat primul ajutor medical, până la sosirea ambulanței”, a povestit acesta.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.