Accident rutier şi salvare de animale - sinteza intervenţiilor ISU Sălaj

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Accident rutier si salvare de animale   sinteza interventiilor ISU Salaj | imaginea 1 În interval de 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 56 de intervenții care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere, și alte tipuri de misiuni.

Eveniment rutier în care a fost implicată o motocicletă

Duminică după-masă, 17 octombrie a.c., dispeceratul ISU-Ambulanță, ca urmare a unui apel la 112, a fost anunțat despre producerea unui accident rutier în care a fost implicată o motocicletă pe raza localității Recea Mică.

Imediat la fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM), care a găsit victima conștientă, însă cu multiple traumatisme la nivelul întregului corp. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD din cadrul Punctului de Operare Aeromedical (POA) Jibou, care a preluat și transportat victima (bărbat, aproximativ 47 de ani) la un spital din Cluj Napoca.

O misiune neobișnuită de salvare

Animalele aflate în medii ostile vieții reprezintă o situație de urgență. La o astfel de misiune au fost solicitați pompierii zălăuani, sâmbătă seara, 16 octombrie a.c., în urma sesizării unei persoane, care a anunțat faptul că o pisică a intrat sub blindajul unui autoturism (parcat pe strada Corneliu Coposu din Zalău) și a rămas blocată acolo. Pompierii au extras nevătămată pisica, ea fiind apoi preluată de către apelantă, spre îngrijire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.